Parfumuri Originale Livrare Rapida

Termeni si Conditii


Termeni si Conditii

Prevederi Generale

Termenii si conditiile se aplica la achizitionarea online, de pe site-ul www.YouParfum.ro stabilesc conditiile si specifica drepturile si obligatiile vanzatorului si ale cumparatorului. Vanzator si operator al operatiunilor online este SC EGO Store SRL cu sediul in Zinca Golescu 31, Sector 6 Bucuresti. Pentru informatii de contact va rugam consultati sectiunea contact de pe site (aceasta sectiune este parte din conditiile generale de afaceri). Relatia dintre parti este guvernata de Legea Romana cu privire a protectia consumatorului (Legea 363/2007), legea comertului electronic(Legea 365/2002), ordonanta privind cumparaturile pe Internet (Ordonanta 130/2000), ordonanta privind protecţia consumatorilor (OG Nr. 21/1992) si ordonanta privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii (OUG Nr. 34/2014).

Definitii

Contract – contractul de achizitionare sau alt contract guvernat de legea aplicabila, in care partile sunt, consumatorul pe de o parte si vanzatorul pe cealalta parte.
Vanzator – o persoana, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale incheie acte de comert sau alte acte de natura comerciala. Este o persoana fizica sau juridica care, direct, sau prin intermediul altor persoane fizice sau juridice, livreaza bunuri si/sau servicii catre consumator.
Consumator – o persoana, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale incheie acte care nu sunt de natura comerciala. Este o persoana fizica sau juridica care cumpara bunuri sau servicii, in alte scopuri decat comerciale.
Contract de achizitie – comanda facuta de cumparator este un act cu efecte juridice, cu conditia confirmarii si acceptarii comenzii de catre vanzator. Din momentul acceptarii comenzii de catre vanzator intre parti este incheiat un contract cu efecte juridice si cu drepturi si obligatii in sarcina ambelor parti, asa cum sunt definite ele in contract sau in conditiile generale de afaceri, care sunt parte integrala din acest contract.
Termeni si conditii – intelegerea contractuala dintre vanzator si cumparator in conformitate cu termenii si conditiile aratate in aceasta sectiune. Cumparatorul accepta termeniii in care este incheiat contractul la momentul transmiterii comenzii, comanda care genereaza efecte juridice de la momentul finalizarii contractului de achizitie. Cumparatorul se obliga sa ia la cunostinta prezentele conditii, conditii pe care se considera ca le-a acceptat din momentul transmiterii comenzii catre vanzator. Renuntarea la contract se poate face in conformitate cu prevederile legale pentru contractele la distanta.

Returul produselor

Produsele achiziţionate online se pot returna în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului (conform OUG 34/2014). Puteti descarca formularul de retragere de aici. YouParfum îşi rezervă dreptul de a nu primi spre returnare produse care prezintă semne de utilizare, lipsa etichetelor şi ambalajelor originale sau orice alte modificări fizice. Denuntarea unilaterala de contract se face conform Art.4 (1) b): „Conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de denuntare unilaterala, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului”. In cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fara cerere de comanda din partea consumatorului conform prevederilor art. 14. Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur, prin transfer bancar sau prin intermediul curierului. In functie de starea produsului returnat, se va decide daca reclamatia poate fi acceptata.

Numai in anumite situatii care depind numai de decizia Vanzatorului, acceptam returnarea produselor daca acestea au fost folosite o singura data sau prezinta mici urme de uzura. In astfel de cazuri Vanzatorul va face o verificare asupra produsului si va stabili valoarea care trebuie returnata Cumparatorului.

Procesarea comenzilor

Dupa inregistrarea comenzii, veti primi pe mail un raspuns automat de confirmare. Comenziile vor fii procesate in aceeasi zi. Produsele sunt de regula livrate in termen de 24 de ore daca produsele comandate se afla pe stoc sau livrare in 3-4 zile lucratoare din stocul producatorului.

Livrare

Clientii din Bucuresti pot ridica produsele de la sediul YouParfum sau predate personal de catre unul dintre reprezentantii nostri in alte zone ale Bucurestiului. Pentru restul tarii taxa de transport este 15 RON. Comenzile ce depasesc suma de 300 RON beneficiaza de livrare gratuita. La momentul expedierii comenzii dumneavoastra veti primi o confirmare electronica ce contine detalii pentru curierat si numarul coletului. Livrarea se face prin serviciul de curierat Fan Courier. Bunurile sunt depozitate pe o perioada de 14 zile. In cazul in care nu sunteti disponibil/a pentru livrare, veti primi o notificare. Daca livrare nu se efectueaza in termenul estimat, va rugam sa ne contactati pentru urgentarea livrarii. De asemenea, exista posibilitatea ridicarii coletului de la sediul curieratului, lista locatiilor fiind disponibila online.

Modalitati de plata

– in numerar la livrare prin curier : contravaloarea produsului se achita curierului care va emite o chitanta.
– transfer bancar : dupa primirea comenzii veti primi datele contului pentru a putea efecuta plata in avans. La livrarea produsului veti primi factura si bon fiscal.
– in numerar pentru livrare personala ( valabila pentru clientii din Bucuresti )

Garantie si reclamatii

Garantia se socoteste de la data acceptarii produsului de catre cumparator, si este de 24 de luni. Vanzatorul este responsabil pentru toate viciile produsului prezente la data livrarii sau care apar in interiorul termenului de garantie. O sesizare trebuie facuta prin e-mail sau la telefon. Clientului ii vor fi rambursate toate costurile. Sesizarea trebuie sa contina descrierea defectului reclamat si o copie a facturii. Orice sesizare va fi procesata fara intarziere si clientul va fi informat despre constatarile facute. Procedura de retur va fi trimisa pe email clientului imediat ce a fost receptionata sesizarea.

Garantia se acorda in urmatoarele cazuri:
– daca este un defect care poate fi inlaturat, produsul va fi schimbat partial sau total. Daca defectul nu poate fi inlaturat datorita naturii disproportionate a acestuia, si inlocuirea produsului nu este posibila, clientul va avea posibilitatea de a primi suma de bani inapoi.
– daca este un defect care impiedica folosirea normala a produsului, inlocuirea acestuia sau renuntarea la achizitie. In cazul defectelor multiple sau repetate, inlocuirea produsului sau renuntarea la achizitie. Reaparitia defectului exista atunci cand acelasi defect, care impiedica folosirea normala, a fost inlaturat de cel putin 2 ori in perioada de garantie si a reaparut. Defecte multiple inseamna cel putin 3 defecte care impiedica folosirea normala.
In cazul altor defecte ce nu pot fi inlaturate, si care nu necesita inlocuirea produsului, clientul va avea dreptul la un discount rezonabil sau la renuntarea la achizitie.

Pentru a beneficia de garantie, cumparatorul e obligat sa faca o sesizare.
In functie de natura cazului, este posibil sa nu fie necesar un certificat de garantie, dovada achizitiei produsului fiind suficienta si necesara.
Sesizarea referitoare la defectele constatate va fi procesata fara nici o intarziere, nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data primirii sesizarii, cu exceptia cazului in care partile s-au inteles altfel. Vanzatorul va comunica cumparatorului termenul si modalitatea de procesare a sesizarii, inclusiv confirmarea reparatilor necesare si durata acestora, sau, daca este cazul, motivarea in scris a refuzului de a da curs solicitarii.

Preturile si validitatea ofertei

Toate preturile includ TVA si sunt finale. Preturile sunt cele de la data comandarii produselor, indiferent de eventualele modificari ulterioare ale preturilor. Preturile produselor sunt bazate pe preturile recomandate ale distribuitorilor exclusivi, si sunt de regula cele la care pot fi achizitionate in magazine. Pozele produselor sunt cu titlu de prezentare.

Discount-uri
YouParfum acorda diferite tipuri de discount-uri. In cazul in care pentru un produs se pot aplica mai multe tipuri de discount, acestea se cumuleaza.
Orice cod de reducere poate fi utilizat o singura data, cu exceptia cazului in care este prevazut in mod explicit altfel. In cazul folosirii multiple in mod abuziv, vanzatorul are dreptul de a refuza de a refuza folosirea codului de reducere.

Voucherul cadou
Pentru comanda unui Voucher nu se poate aplica discountul oferit de alte cupoane/vouchere. Daca valoarea voucher-ului de reducere sau a voucher-ului cadou este mai mare decat valorea totala a comenzii, diferenta nu este platita sau transferata sub forma unui nou voucher.

Confidentialitatea datelor

Toate datele personale pe care ni le comunicati, nu vor fi comunicate catre terte persoane fara acordul dumneavoastra prealabil si vor fi folosite in conformitate cu legislatia in vigoare. Protectia datelor cu caracter personal. Puteti solicita oricand modificarea, actualizarea sau stergerea din baza de date.

Drepturile de autor

Toate informatiile prezentate pe www.YouParfum.ro reprezinta proprietatea SC EGO Store SRL iar folosirea acestor informatii fara acordul SC EGO Store SRL se pedepseste conform legilor in vigoare. In cazul in care indentificati materiale care intra sub incidenta drepturilor de autor va rugam sa ne contactati la contact @ youparfum.ro

Produsele cosmetice

Va rugam sa luati in considerare ca produsele cosmetice desfacute si utilizate care nu reprezinta un defect calitativ si nu sunt expirate, nu pot fi returnate din motive de sanatate. In conformitate cu legislatia uniformizata a Uniunii Europene, toate produsele cosmetice au lipit pe ambalaj o pictograma. Numarul trecut pe aceasta pictograma reprezinta numarul de luni al termenului de valabilitate al produsului din momentul in care acesta a fost deschis. Spre exemplu un produs cu pictograma M24 poate fi folosit timp de 24 de luni din momentul in care a fost deschis. In cazul produselor cu termen de valabilitate mai mare de 36 de luni pictograma este M36.

Clauze finale

Consumatorului i se poate solicita sa completeze anumite formulare si/sau sa incheie anumite contracte la momentul plasarii comenzii. Procedura poate diferi, in functie de comanda. Cumparatorul poate modifica eventualele erori materiale, inainte de plasarea comenzii. Termenii si conditiile prezente permit cumparatorului arhivarea si reproducerea acestora. Tarifele pentru comunicarea la distanta pentru plasarea comenzilor sunt tarifele normale practicate de operatorii acestor retele.

*Acest document de acord intre parti a fost scris in conformitate cu legislatia aplicabila pe teritoriul Romaniei.